Anar al contingut →

Comissions

Ampa Escola de la Concepció

Les diferents comissions gestionades per l’Ampa ens ajuden a dur a terme totes les tasques relacionades amb l’estada dels nostres fills i filles a l’escola de la Concepció. Així, per exemple, és possible oferir serveis com ara el menjador, les activitats extraescolars, el projecte “Passa’m”, etc.

Les comissions de l’Ampa són imprescindibles per garantir el bon funcionament de tots els serveis i també per la gestió econòmica. Us animem a participar-hi!


La comissió d’extraescolars s’encarrega d’organitzar i gestionar les activitats extraescolars de l’escola, per tal de complementar l’oferta escolar a nivell d’horaris i activitats educatives. També des d’aquesta comissió es gestionen l’espai d’acolliment al matí i a la tarda i els casals d’estiu. (Des de fa un parell de cursos escolars, degut a la baixa demanda per part de les famílies, no s’organitzen casals per les vacances de Nadal ni de Setmana Santa.) La comissió gestiona també l’activitat de piscina per als nens i nenes de 1r durant l’hora del migdia.
L’oferta d’extraescolars està pensada perquè tots els nens de l’escola tinguin l’opció d’inscriure’s a alguna activitat cada dia de la setmana (a excepció de P3). Les activitats duren habitualment 1 hora, tot i que també n’hi ha d’hora i mitja.

Entre les diverses opcions dels darrers anys hi ha: teatre, futbol, bàsquet, circ, dansa, cinema, ciència o tecnologia.

Vols participar en la comissió?

Contacte:  Carmen Lopez Quintana

 aaeeconcepcio@gmail.comAquesta comissió s’ocupa de filmar actuacions de les big bands per tal de crear un arxiu visual per compartir amb les famílies i donar difusió del projecte de música de l’escola. La comissió s’encarrega tant de l’enregistrament com de la posterior edició dels vídeos.

Podeu visualitzar els vídeos a través dels enllaços de les webs de l’AMPA i de l’Escola i via el canal de Youtube https://www.youtube.com/user/CEIPconcepcio

Vols participar en la comissió?

Contacte: Lluïsa Cuchillo / Magda Timoner

 audiovisualsconcepcio@gmail.comLa comissió s’encarrega de dinamitzar l’espai de la biblioteca de l’escola. Aquesta comissió, nascuda el novembre de 2014, va sorgir de la necessitat de millorar les condicions d’aquest espai, mitjançant la renovació del mobiliari i del fons bibliogràfic i la implementació d’un sistema de gestió informatitzat que permeti establir un sistema de préstec.
El projecte, plantejat a mig i llarg termini, vol assolir la millora integral de la biblioteca per a l’ús dins de l’horari escolar com una sala més d’aprenentatge, consulta o joc, així com potenciar-ne l’ús en horari no lectiu, tant en règims d’acollida de matins i tardes, com en hores de menjador. Després d’acomplir el seu primer objectiu de redissenyar l’espai i renovar el mobiliari (desembre 2014-abril 2015), actualment la comissió col•labora al costat de l’escola en la renovació del fons bibliogràfic aíxí com en la creació d’una videoteca

Vols participar en la comissió?

Contacte: Vanessa Facho / Vanessa Adou

 bibliotecaconcepcio@gmail.comL’objectiu d’aquesta comissió és el de fer arribar als pares i mares la informació de les activitats de l’AMPA utilitzant canals de comunicació directes i interactius. Treballem per estimular la participació, continuada o puntual, de tots els associats en el conjunt d’activitats escolars amb l’objectiu de millorar l’educació i el benestar tots els alumnes. Una de les eines bàsiques de la comissió és la pàgina web, que pretenem que sigui funcional i dinàmica per afavorir la comunicació i l’intercanvi entre les famílies, l’AMPA i l’equip de mestres.

Vols participar en la comissió?

Contacte: Gemma Solana / Mireia Ibars / Blanca Comajuncosa / David Camí / David Martínez

ampacomissiocomunicacio@gmail.comLa principal tasca de la comissió és gestionar i administrar les diferents actuacions que s’impulsen des de l’associació, controlar els ingressos i els pagaments a les empreses contractades, menjador i activitats extraescolars. La comissió també gestiona directament la part del pressupost propi destinat a la solidaritat, que es concreta en ajuts personalitzats que puguin proposar la junta de l’AMPA o la direcció de l’escola.

Vols participar en la comissió?

Contacte: Marc Ribó / Joan Llobera

tesoreriaampaconcepcio@gmail.comLa comissió s’encarrega de donar suport, en diferents àmbits, a les famílies que tinguin fills amb Necessitats Educatives Especials (NEE) que ho sol•licitin. Compartirem experiències sobre on i a qui es pot demanar suport: els EAP, els CDIAP, professionals particulars, associacions, etc. També oferim intercanvi d’informació de qualsevol àrea que pugui ser d’interès per a les famílies: llei de la dependència, beques i ajuts, cursos, etc.

Si ets un pare o una mare d’un alumne amb NEE i agrairies ajuda, informació o suport; si ets un professional que ens pots aportar quelcom d’interès o si simplement vols compartir la teva experiència o col•laborar en aquesta comissió, pots contactar amb nosaltres.

Vols participar a la comissió?

Contacte: Sandra Vives i Mariana

comissioinclusivaconcepcio@gmail.comTé com a principal objectiu organitzar i promoure la participació en les activitats lúdiques i en les festes que es celebren a l’escola com la Castanyada, Carnestoltes o bé el Premi Patxín.

A principi de curs, la comissió organitza la decoració inaugural de l’escola amb la participació de les famílies, on es decora el vestíbul segons el tema transversal que treballaran tots els alumnes del centre al llarg del curs. Aquest feina es fa conjuntament amb el professorat de l´escola. Us animem a participar-hi!

Vols participar en la comissió?

Contacte: Sol García Galland, Glòria Martí

 festesconcepcio@gmail.com


Projecte “Disseny a l’Escola”

Des de 2014 s’està duent a terme aquest projecte que té per finalitat la millora de les instal•lacions comunes de l’escola a través de processos de disseny realitzats pels nens de 1r i 2n de la Concepció, juntament amb estudiants de disseny de les escoles IED Barcelona (Istituto Europeo di Design) i OTIS, College of Art and Design, Los Angeles, Califòrnia.

Aquest projecte, de caràcter intercultural, intergeneracional i participatiu, té com a objectius:

  • Millorar l’aspecte i les instal•lacions dels espais comuns de l’escola a través d’intervencions efímeres o permanents basades en criteris de sostenibilitat, fent servir materials reciclables dissenyats pels propis alumnes.
  • Introduir els nens en els processos de pensament del disseny (Design Thinking), aprenent com es construeixen els objectes i els espais des del primer mapa mental fins a la realització, a través del dibuix i les maquetes com a eines de creació.
  • Compartir l’aprenentatge cooperatiu amb joves alumnes de diferents nacionalitats, llengües i contextos culturals.

– 1ª edició, 2014: “L’hort vertical”

Aquest projecte va consistir en la construcció d’un jardí-hort vertical al pati de l’escola. Va sorgir com a proposta dels alumnes de 1r davant la necessitat de millorar l’aspecte del pati de la planta baixa. El nostre és un col•legi molt dur en termes arquitectònics, totalment urbà, on el ciment és omnipresent. Els nens volven tenir plantes i arbres a la seva escola, amb una major presència de verd.

El procés de projecte i producció es va dur a terme des del 13 al 24 de maig de 2014 i fou desenvolupat pels alumnes de la classe dels Dofins de 1r de Primària juntament amb estudiants de disseny i d’art provinents de l’IED i l’OTIS. El dia 24 de maig es va realitzar la construcció de l’hort amb la participació de les famílies de l’escola.

“L’hort vertical” als mitjans:

– 2ª edició, 2015 : “Redissenyem l’escola”

(Memòria disponible ben aviat)

Galeria d’imatges: https://plus.google.com/106762357425376249903/posts/LYqrYvE8YnY

Premsa: article publicat al diari ARAL’escola compta amb menjador i cuina pròpia que són gestionats per l’AMPA. Aquesta comissió vetlla pel correcte funcionament d’aquest servei, així com de les activitats de lleure realitzades abans i després de l’àpat. També atén les diferents incidències que puguin generar-se en aquest espai i supervisa la qualitat dels menús mensuals. El servei de cuina i de monitoratge es canalitza a través d’una empresa externa.

Vols participar en la comissió?

Contacte: Marian Seira / Berta Maroto / Miquel Martínez

 menjadorconcepcio@gmail.comLa comissió de música de l’AMPA treballa per tal de vetllar pel compliment del Projecte de Música de l’escola. Així doncs, col·labora en les actuacions de les big bands, treballa per donar continuïtat al Projecte de Música a l’etapa de secundària (institut), canalitza els suggeriments i demandes dels pares i mares en relació amb l’ensenyament musical, ajuda en la recerca de padrins i patrocinadors per a les big bands i, finalment, col•labora també en el manteniment i millora del banc d’instruments.

Vols participar en la comissió?

Contacte: Matteo Rivolta / Ferran Pontón / Andrea Rancaño / Esther Munuera

 comissiodemusica@gmail.comAquesta comissió s’encarrega de les tasques relacionades amb el reciclatge de llibres i la realització de les agendes de curs de 3r a 6è. L´Escola i l´AMPA tenen un projecte de reutilització i socialització de llibres de text i de lectura que té un doble objectiu: per una banda, pedagògic, ecològic i solidari; per l’altra, d’estalvi econòmic familiar.

Vols participar en la comissió?

Contacte: Elena Esteban / Soraia Balelo

 passam.concepcio@gmail.com Aquesta comissió s’ocupa de les relacions de l’AMPA amb la FAPAC i amb la Xarxa d’Escoles Públiques de l’Eixample. Igualment, la comissió fa arribar a l’AMPA les comunicacions i accions conjuntes de la FAPAC i de la Xarxa, així com també transmet dubtes i propostes de l’AMPA a la Xarxa. Finalment, la comissió participa en les accions comunes de la Xarxa i en les reivindicacions per a la millora de l’escola pública.

Vols participar en la comissió?

Contacte: Bet Cantallops i Gabriel Izard


A l’inici del curs escolar es trien els delegats o delegades entre els pares i mares de cada classe.

Les seves tasques són fonamentals per al bon funcionament de l’escola:

  • Col·laboren amb l’AMPA, la direcció i els mestres en la dinamització de la vida escolar i en les activitats que es realitzen a l’escola.
  • Organitzen la participació dels pares i mares en les activitats escolars.
  • Fan d’enllaç entre els tutors de curs i les famílies.
  • Canalitzen els suggeriments i opinions dels pares i mares transmetent-los a l’AMPA i a la direcció del centre.
  • Fan arribar a les famílies les informacions i propostes que es generen des del Consell Escolar, la direcció o l’AMPA.

Coordinació de delegats

Contacte: Sol Galland

Cookies

Aquest web utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació i per recopilar dades estadístiques únicament. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. Per a més informació, llegeix la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies