Francesc Burrull, nou padrí de les big bands

Enguany les big bands de l’escola tenen la immensa sort de tenir com a padrí a Francesc Burrull.
Figura de trajectòria completíssima en el món del jazz i la Nova Cançó, Burrull rebrà el IX Premi Patxín el proper 18 de juny.

Pianista, arranjador i compositor, en la seva vessant jazzística ha acompanyat a primeres figures històriques com Chet Baker, Tete Montoliu, Sidney Bechet o Paquito D’Rivera. En la trajectòria dins la cançó, ha acompanyat prop de 14 anys a en Joan Manel Serrat -a qui va dirigir musicalment en el seu disc homenatge Miguel Hernández-, LLuís LLach, Núria Feliu i, sobretot, a Laura Simó, darrera padrina de les big bands, de qui ha estat mentor musical.

Burrull ha creat els conjunts Latin Combo i Latin Quartet i ha format part d’altres formacions com Catalonia Concerts Jazz, l’Orquestra Montoliu o Swing X5.

Va estar molt vinculat al món de la Nova Cançó des dels seus inicis i fins i tot va dirigir la discogràfica Concèntric, on hi varen publicar artistes com els Setze Jutges, Joan Isaac o Pau Riba. L’any 1992 obtingué el Premi Nacional de Música de la Generalitat de Catalunya.

Aquí us deixem l’enllaç a dues interpretacions dels seu àlbum BLANC I NEGRE (1997):
Microclimes
Secret

O bé podeu escoltar-lo en aquesta entrevista a Radio4: Francesc Burrull al Club Trèbol de Radio4

Tot un honor!

Cookies

Aquest web utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació i per recopilar dades estadístiques únicament. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. Per a més informació, llegeix la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies