Anar al contingut →

Francesc Burrull, nou padrí de les big bands

Enguany les big bands de l’escola tenen la immensa sort de tenir com a padrí a Francesc Burrull.
Figura de trajectòria completíssima en el món del jazz i la Nova Cançó, Burrull rebrà el IX Premi Patxín el proper 18 de juny.

Pianista, arranjador i compositor, en la seva vessant jazzística ha acompanyat a primeres figures històriques com Chet Baker, Tete Montoliu, Sidney Bechet o Paquito D’Rivera. En la trajectòria dins la cançó, ha acompanyat prop de 14 anys a en Joan Manel Serrat -a qui va dirigir musicalment en el seu disc homenatge Miguel Hernández-, LLuís LLach, Núria Feliu i, sobretot, a Laura Simó, darrera padrina de les big bands, de qui ha estat mentor musical.

Burrull ha creat els conjunts Latin Combo i Latin Quartet i ha format part d’altres formacions com Catalonia Concerts Jazz, l’Orquestra Montoliu o Swing X5.

Va estar molt vinculat al món de la Nova Cançó des dels seus inicis i fins i tot va dirigir la discogràfica Concèntric, on hi varen publicar artistes com els Setze Jutges, Joan Isaac o Pau Riba. L’any 1992 obtingué el Premi Nacional de Música de la Generalitat de Catalunya.

Aquí us deixem l’enllaç a dues interpretacions dels seu àlbum BLANC I NEGRE (1997):
Microclimes
Secret

O bé podeu escoltar-lo en aquesta entrevista a Radio4: Francesc Burrull al Club Trèbol de Radio4

Tot un honor!

Big Bands El Premi Patxín General L'Ampa informa Notícies

Comments are closed.

Cookies

Aquest web utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació i per recopilar dades estadístiques únicament. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. Per a més informació, llegeix la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies