I el padrí del XII Premi Patxín és…

El padrí del Premi Patxín, 2019, és el contrabaixista Horacio Fumero, un gran referent del jazz. Nascut a Cañada Rosquín, a l’Argentina, va estudiar al Conservatori Manuel de Falla de Buenos Aires i al Conservatoire Superieur de Musique de Ginebra, a Suïssa. Actualment combina la seva activitat artística amb la docència a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i al Conservatori Superior del Liceu.

Als anys setanta Fumero va col·laborar amb el saxofonista Gato Barbieri, amb qui va actuar als principals festivals de jazz europeus. Als anys vuitanta es va instal·lar a Barcelona i va començar la fidel col·laboració amb Tete Montoliu formant el trio estable fins a la mort del pianista. Des del 1999 actua en les edicions del Concert Homenatge a Tete Montoliu organitzat per la SGAE.

També ha col·laborat amb músics de gran nivell com Freddie Hubbard, Cedar Walton, George Cables, Bobby Hutcherson, Danilo Pérez, Johnny Griffin; en l’àmbit del flamenc amb Chicuelo, Martirio, Mayte Martín, Ginesa Ortega, Miguel Poveda amb qui va gravar Coplas del querer, guardonat amb el Premi de la Música al millor àlbum de l’any en la XIV edició dels premis de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències de la Música (2010). I col·labora habitualment amb altres solistes com Lluís Vidal, Albert Bover, David Xirgu, Gorka Benítez, Jorge Pardo, José Reinoso, Jordi Bonell, Raynald Colom, Rodolfo Mederos, Pablo Mainetti, Adrián Iaies, Susana Rinaldi, etc. Ha participat amb l’Orquestra de Cambra del Teatre Lliure de Barcelona i ha impulsat desenes de projectes.

Horario Fumero té un grapat de reconeixements i premis com el Premi a la trajectòria de l’Associació de Músics de Jazz de Catalunya (2017); el Jazzterrasman del Festival de Jazz de Terrassa (2013); millor artista de jazz de la revista Enderrock (2006); l’atorgat per TVE, Jazz entre amigos (1989) i ha estat nominat tres vegades als premis Grammy Latinos, amb el pianista Adrián Iaies, per Las tardecitas de Minton’s (2000), Tango reflections (2002) i Las cosas tienen movimiento (2003).

Discografia: Des de Barcelona (2005), Isoca (2005), Contrabajeando (2007), Vols (2013). Més de cent enregistraments acompanyant diversos solistes com Tete Montoliu, Charlie Mariano, Frank Strazzeri, l’Orquestra del Teatre Lliure i un llarg etcètera.

I per començar a gaudir de la música d’Horacio Fumero abans del 15 de juny, clica aquí.

Cookies

Aquest web utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació i per recopilar dades estadístiques únicament. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. Per a més informació, llegeix la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies