El servei de menjador a debat

En defensa d’un model de menjador públic al servei de les famílies.

L’AMPA de l’Escola de la Concepció s’ha adherit al manifest impulsat per la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC), amb el suport de SOS Menjadors i altres actors de la comunitat educativa, per protestar contra el Decret Menjador. Un dels punts que més preocupació genera l’esborrany d’aquest document del Departament d’Educació és que aparta les AMPA com la nostra de la gestió directa del servei i aposta per un model d’externalització que beneficiaria bàsicament un nombre reduït de grans empreses del sector en detriment de la pluralitat i qualitat de l’oferta actual.

Si bé al llarg dels últims dies ha semblat que hi havia cert canvi de discurs des de la conselleria, la FAPAC ha desmentit en un comunicat la “suposada” retirada del decret, emplaçant-nos a mantenir-nos alerta i mobilitzats.

La FAPAC, de la qual la nostra AMPA n’és membre, defensa un model de servei menjador públic, vinculat directament al dret a l’educació pública i al dret a l’alimentació. Considera que ha de formar part integral del centre educatiu, i que ha de comptar amb la participació dels diferents actors de la comunitat educativa.

Per saber-ne més sobre el debat relatiu al servei menjador i la polèmica generada per la proposta del Departament d’Educació, us recomanem aquest article. També podeu seguir per xarxes socials les diferents mobilitzacions de protesta a través de #SOSmenjadors o #stopdecretmenjador.

Comissió de Relacions Institucionals

Cookies

Aquest web utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació i per recopilar dades estadístiques únicament. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. Per a més informació, llegeix la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies